Accu a41-x550 bij Replace Direct

Als je voor een laptop met SSD kiest, dan kom je er qua opslagruimte vaak bekaaid vanaf. Medion lost dat voor je op met de Asus A41-X550E Accu , een laptop die zowel een SSD als een supergrote harde schijf aan boord heeft. Deze E6421 staat voor 699 euro in onze prijsvergelijker. Is dit de best of both worlds? Hardware.Info zocht het uit.
De E6421 heeft een standaard uiterlijk gekregen. Een kunststof behuizing, gecombineerd met een zilvergrijze kleur en een zwarte onderkant. Het is geen laptop waarmee je direct de aandacht op je vestigt. Het is een gewone laptop en dat geldt ook voor het formaat. Het scherm telt 15,6 inches en dat is al jaren de standaardmaat voor laptops. Voordat je bang bent dat je een enorm zware laptop mee mag torsen: dat valt allezins mee. Hij weegt namelijk 2,16 kilo en dat is relatief licht voor een computer van dit formaat. Het kan echter ook een stuk lichter: de Accu a41-x550 die we laatst op de testbank hadden weegt namelijk zo’n 400 gram minder.
De blits maak je niet met hem, maar wel is het een praktisch apparaat. Dat zie je al direct aan het toetsenbord, dat heeft namelijk naast de standaard alfanumerieke gedeelte, ook een apart numeriek gedeelte. Handig als je veel met cijfers werkt. De specificaties laten ons ook niet direct in katzwijm vallen. Voor dit geld is het een redelijke configuratie: je krijgt namelijk naast maar liefst opslag ook een Core i5-processor en 8 GB werkgeheugen. Dat maakt het op het eerste oog een interessante werkmachine. Dat is natuurlijk maar het eerste oog. De tests moeten dat nog bewijzen.
We haalden aan het begin van dit artikel al aan dat Medion gekozen heeft voor Accu Asus Zenbook ux31a een dual-core Intel Core i5-processor. Het is de 6200U, een populaire 2,3 GHz-chip die we in veel laptops aantreffen. De processor is via de ingebouwde Intel HD Graphics 520 ook verantwoordelijk voor de aansturing van het scherm.
Waar veel fabrikanten het je tegenwoordig erg lastig maken het binnenwerk te benaderen, kun je bij Medion makkelijk aan de slag in het binnenwerk. Een aantal schroeven is voldoende om de onderplaat te verwijderen, waarna je makkelijk toegang hebt tot de belangrijkste onderdelen van de machine.
Standaard is er 8 GB geheugen ingebouwd. Dat is gebaseerd op een Accu Asus Zenbook ux32vd -module. Jammer dat niet beide slots bezet zijn want zo kun je geen gebruikmaken van dual-channel geheugen. Dat is jammer, want doordat de Intel Core i5-processor ook de aansturing van het beeldscherm regelt is de geheugenbus behoorlijk gevuld.
kopenaccu: http://www.kopenaccu.com
Voor de opslag heeft Medion bij dit model dus behoorlijk uitgepakt. Zowel een harde schijf als een SSD zijn ingebouwd. De SSD meet 128 GB en is afkomstig van Phison. De harde schijf heeft een capaciteit van maar liefst 1,5 TB. Hoewel hij zich aanmeldt in Windows als Seagate is hij nog voorzien van een sticker met daarop het merk Samsung. Voor laptopbegrippen heb je met deze combinatie een zee aan ruimte tot je beschikking.
Medion heeft een nette keuze gemaakt voor de netwerktechniek. Je krijgt bij deze laptop de beschikking over een vaste gigabit netwerkaansluiting via een Realtek chip. De draadloze netwerktechniek wordt geregeld via een kaartje van Intel. Die is compatible met 802.11ac. Helaas biedt deze module maar één antenneverbinding waardoor de maximale bandbreedte beperkt is tot 433 Mbit/s.
De Medion E6421 biedt vier USB 3.0-aansluitingen. Twee daarvan werken op USB 3.0-snelheid, twee halen maximaal de oude, trage USB 2.0-snelheid. Voor het aansluiten van een scherm heb je HDMI en VGA tot je beschikking. Een DVD-brander heeft Medion niet ingebouwd. Dat is een voorziening die we tegenwoordig meer niet dan wel aantreffen in laptops.
We vergelijken de Medion E6421 met een aantal andere laptops die uitgerust zijn met dezelfde processor. De accuprestaties zijn met een kleine zes uur voor de lichte Productivitytest redelijk te noemen. Daarmee is de Akoya alleszins bruikbaar, maar geen topper in dit segment.
http://1137.jp/post/entry/10178
http://www.karadakara.com/note/my/record/day/20170428_a2d7.html



Posts les plus consultés de ce blog

Laptop Accu Lenovo e435